وردپرس چیست؟ | کاربرد Wordpress | چرا از وردپرس استفاده کنیم | مزایا و معایب ورد پرس

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به تعریف  مفهوم سیستم مدیریت محتوا و انواع CMS ها بپردازیم، لذا  توصیه می کنیم مقالات ما در رابطه با سیستم مدیریت محتوا چیست،انواع سیستم های مدیریت محتوا و بهترین CMS ها را مطالعه نمایید.

WordPress چیست؟ وردپرس به زبان ساده، یک سیستم مدیریت محتوا؛ یا همان CMS سيستم نرم افزاری مدیریت تحت وب است. که با استفاده  از این ابزار می توانید بدون هیچ دانش برنامه نویسی، سایت خود را به راحتی کنترل و مدیریت کنید.وردپرس از محبوب ترین ابزار های مدیریت طراحی سایت می باشد.قطعاً شما نیز اسم  وردپرس و مدیریت تحت وب را شنیده اید، اما ممکن است به طور کامل با آن و کاربرد وردپرس  در طراحی سایت آشنا نباشید، در این مطلب قصد داریم به طور کامل شما را با این ابزار آشنا کنیم.

 

تاریخچه وردپرس

مولنوگ (Matt Mullenweg)، طراح و پایه گذار وردپرس می باشد که در سال ۲۰۰۳برای نخستین بار نرم افزار خود را به کاربران عرضه کرد. وردپرس، در ابتدا نرم افزار کدبازی بود که توسط وبلاگنویسان استفاده می شد، اما بعدها با بروزرسانی های برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا، وردپرس پیشرفته به کاربران معرفی شد. که امروزه  به وسیله آن می‌توان انواع وب‌سایت‌های فروشگاهی، شخصی، خبری و… را راه اندازی کنیم.

کاربرد وردپرس چیست؟

فراهم آوردن بستری عالی برای  طراحی انواع وب سایت‌ها ( وب سایت‌های وبلاگ نویسی، وب سایت‌های تجارت الکترونیکی، فروشگاه های اینترنتی و یا وب سایت‌های تجاری بسیار قدرتمند) کاربرد وردپرس می باشد. وردپرس یک نرم‌افزار مدیریت محتوای همه کاره  و  کاربردی است.

مزایا و معایت وردپرس چیست

وردپرس نیز همچون هر سیستم محتوای دیگری دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه به شرح مزایا و معایب سایت ورد پرس خواهیم پرداخت.

مزایای استفاده از وردپرس

1-رایگان است.

به عنوان اولین مزایای وردپرس میتوان به رایگان بودن سایت وردپرس اشاره نمود.فراهم آوردن شرایط  طراحی و مدیریت سایت، به صورت رایگان از دلایل محبوبیت وردپرس در بین سایر سیستم های  های مدیریت محتوا می باشد. به همین دلیل  انتخاب وردپرس برای آن دسته از افراد که می خواهند سایتی با قیمت مناسب داشته باشند، بهترین گزینه است.

2-مدیریت آسان

راه اندازی یک سایت با وردپرس بسیار آسان است.شما با استفاده از وردپرس می توانید بدون نیاز به کد نویسی  و تخصص خاصی، در کوتاه ترین زمان ممکن کار با وردپرس را جهت راه اندازی و مدیریت سایت خود یاد بگیرید.

وردپرس برای ایجاد چه سایت هایی مناسب است؟

با توجه به قابلیت هایی که این سیستم دارد،شما قادر به  راه اندازی یک سایت با وردپرس، با اهداف و امکانات متفاوت همچون وبلاگ، وب سایت های تجاری،آموزشی،کاری وفروشگاه های  آنلاین  خواهید بود.

در صورت نیاز به  یادگیری دوره های آموزش وردپرس  می توانید از آموزش های رایگان سایت و همچنین دانش  اساتید برجسته ی مجموعه ی آموزشی آریا تهران استفاده کنید.

3-نصب وردپرس

سادگی دانلود و نصب برنامه وردپرس، باعث شده که در بین سایر نرم افزار ها از محوبیت ویژه ای برخوردار باشد.

جهت نصب و دانلود وردپرس WordPress کلیک کنید.

4-قابلیت ایجاد بخش های گوناگون

با استفاده از افزونه های این نرم افزار، شما به راحتی قادر به ایجاد بخش های گوناگون، با توجه به نیاز سایت خواهید بود. به عنوان مثال بخش هایی مثل درگاه پرداخت،سبد خرید و… را تعریف کنید.

جهت آشنایی کلی شما با این سیستم، در ادامه تعدادی از  نمونه سایت های وردپرس ایرانی   و محبوب را معرفی خواهیم کرد:

 

5-امنیت

از مهم ترین مسائلی که در طراحی سایت باید به آن توجه کنید، امنیت سایت در برابر هک شدن می باشد. وردپرس با بروزرسانی های مستمر خود تا حدودی این نگرانی را برای طراحان سایت به حداقل ممکن رسانده است. اما باید توجه داشته باشید که تضمین امنیت 100 درصدی در فضای وب، امری امکان ناپذیر است.

6-پشتیبانی مطلوب

با توجه به محدودیت هایی که کشور ایران با آن مواجه است، یکی از مهم ترین مواردی که باید در طراحی سایت باید به آن توجه کنید، سطح پشتیبانی و اطلاعات قابل دسترس  سیستم مدیریت محتوا می باشد. به دلیل مرسوم بودن استفاده از وردپرس و محبوبیت آن در ایران، میتوان آن را بهترین انتخاب جهت مدیریت محتوای سایت نامید.

شما در صورت بروز مشکل می توانید در قسمت انجمن های پشتیبانی سایت وردپرس  به ادرس های wordpress.org  و یا انجمن وردپرس فارسی wp-persian.com  سوالات و مشكلات خود را مطرح نمایید.

 

7-انطباق پذیری و بهینه‌سازی کامل برای موتورهای جستجو (سئو)

استفاده از  سایت وردپرس و ابزارهای موجود در آن، موجب بهینه سازی  سایت شمابرای موتورهای جستجو با صرف کم ترین زمان ممکن خواهد شد.سیستم مدیریت محتوای وردپرس بگونه‌ای طراحی  شده است که برای موتورهای جستجو حداکثربهینه‌گی را داشته باشد.در مقالات بعدی  به تشریح اینکه چگونه از وردپرس استفاده کنیم  خواهیم پرداخت.

8-ظاهر زیبا

با یک جست و جوی ساده در اینترنت شما می توناید به  هزاران قالب مخصوص وردپرس دست پیدا کنید و  به سلیقه ی خود آن ها را روی سایت خود پیاده‌سازی کنید. همچنین در وردپرس امکان اینکه قالب سفارشی خود را طراحی و استفاده کنید نیز وجود دارد.

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، سیستم‌های مدیریت محتوا، ابزارهای تحت وب می باشند که به طراح سایت این اجازه را می‌دهند تا بتواند با دانش کدنویسی اندک اما خلاقیت بالا، سایت خود را طراحی و پیاده‌سازی کند و به کسب درآمد و معرفی خدمات خود بپردازد.

معایب وردپرس

1-متن باز بودن

این ویژگی هم از مزایا و هم جز معایب آن می‌باشد ، چون همه به یک سیستم متن باز دسترسی دارند و هکرها می‌توانند به حفره‌های امنیتی آن نفوذ کرده و ریسک هک شدن سایت را بالا ببرند. بنابراین سایت شما همیشه در معرض خطر خواهد بود.

2-کاهش سرعت به دلیل استفاده از افزونه های متعدد

سرعت سایت  از مهم‌ترین فاکتورهای جذب مخاطبین می باشد. اگر سایت شما سرعت قابل قبولی نداشته باشد موجب از دست دادن مشتریان خواهد شد. نصب افزون‌های متعدد یا مشکل دار برای استفاده از امکانات آن‌ها در سایت  یکی از علل کاهش سرعت سایت بمی باشد.

3-دشواری تنظیمات برای توسعه ی اختصاصی سایت

عدم تسلط به زبان کدنویسی  php برای سفارشی کردن و انجام اصلاحات در سایت،اعث صرف  هزینه‌ی بالای توسعه‌ی قالب و پلاگین اختصاصی برای برخی  کاربران شده است.

4- بروزرسانی نکردن وردپرس ، ممکن است باعث به خطر افتادن امنیت سایت بشود

این یعنی؛ باید همیشه حواستان به وب سایتتان باشد تا جدیدترین آپدیت‌ها را نصب و خطاها و مشکلات امنیتی را رفع کنید  و از سایت خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید.

 

اجزا و ابزار وردپرس چیست

پیشخوان وردپرس:

بخش  مدیریت وردپرس با نام پیشخوان شناخته می شود. با داشتن رمز و نام کاربری و تایپ آدرس https://mydomain.com/wp-admin می توانید به بخش مدیریت وردپرس وارد بشوید.  از مهمترین بخش های پیشخوان تنظیمات می باشد. تنظیمات عمومی، تعیین صفحه اصلی، برگه بلاگ و رسانه… را می توان در بخش تنظیمات وردپرس انجام داد.

فهرست ها:

ویرایش منوی اصلی فرعی و منوهایی که در فوتر شما وجود دارند، در این بخش انجام می شود .

ابزارک:

نوارهای جستجو، فهرست مقاله های اخیر، محصولات پربازدید و …  که می توانید در بخش های مختلف قالب وردپرسی آن ها را درج کنید.

نوشته:

مطالب و مقلاتی  که در سایت نمایش داده می شوند و در دسته های مختلف قرار می گیرند.

برگه:

صفحات وب سایت که  حاوی المان ها و عناصری چون فرم تماس، جدول قیمت گذاری و اسلایدرها و نمایش محصولات و … می باشد.

فهرست کاربران:

در وردپرس امکان ایجاد فهرست کاربری با نقش های مختلف وجود دارد، که هر کدام از نقش های کاربری با سطوح دسترسی مختلفی تعریف خواهند شد.

قالب وردپرس چیست

قالب وردپرس ظاهر سایت شما می باشد که  شامل عکس، ویدئو، فایل های صوتی، اسلایدر و… است. شما در قالب وردپرس می توانید تعداد بسیار زیادی  صفحه داشته باشید یا به صورت تک صفحه ای، همه مطالب را در یک صفحه قرار دهید. برای ایجاد  و یا ویرایش صفحه ها  می توانید از  افزونه های وردپرس استفاده کنید و به دلخواه  خود قسمت های مورد نظرتان را ویرایش کنید. همچنین برای شما امکان سفارشی سازی قالب وردپرس نیز وجود دارد.

افزونه های وردپرس

با  جستجو در رابطه با سیستم مدیریت محتوای وردپرس، حتماً به مطلب افزونه‌ها روبرو خواهید شد. اما افزونه‌های وردپرس چیست؟

افزونه‌ها برای وردپرس معادل  پلاگین برای نرم افزار ها است که  به قابل انجام شدن  بسیاری از طراحی‌ها و بعضی امکانات خاص بر روی وردپرس کمک می کند. در آدرس WordPress.org/plugin directory در حال حاضر  بیش از ۴۸۰۰۰ افزونه به صورت رایگان موجود است، همچنین  با جستجو در سایر سایت ها، این تعداد بیشتر نیز خواهد شد.

با چند مثال به نمونه هایی از کاربرد افزونه ها اشاره می کنیم:

-با نصب افزونه ووکامرس، شما قارد خواهید بود سایت فروشگاهی راه اندازی کنید.

-Job Manager به شما امکان ساخت یک فرم شغلی را می‌دهد.

-با استفاده از  افزونه Knowledge base شما قادر خواهید بود  که یک وب‌سایت ویکی داشته باشید… و  قابلیت‌های بسیار دیگر  که افزونه‌های وردپرس به شما خواهند داد. باید توجه داشته باشید که  دامنه ی استفاده از افزونه‌ها بسیار وسیع می باشد و ممکن است  افزونه ای  در حد اضافه کردن یک آیکون کاربرد داشته باشد و افزونه ی دیگری همچون ووکامرس به آنقدر پیشرفته باشد که بتواند یک پلتفرم فروشگاهی را با آن راه اندازی کرد.

wordpress.com  يا wordpress.org

با جست و جو در گوگل با دو سایت متفاوت روبرو خواهید شد که ممکن است برا کسانی که با این وب سایت ها آشنایی ندارند گیج کننده باشد اما هر کدام از این سایت ها کاربرد خاص خود را دارد.

WordPress.Com یک سیستم وبلاگ دهی آنلاین می باشدکه برای استفاده از آن نیازی به هاست و دامنه ندارید زیرا خود فضای میزبانی با امکانات کمتر از در اختیار شما قرار خواهد داد.  آدرس وب سایت شما نیز یک زیردامنه از WordPress.Com مثل YourSite.Wordpress.Com خواهد بود.

شما در  WordPress.org   می‌توانید آخرین ورژن وردپرس را دانلود و آن را روی هاست خود نصب نماييد. در این حالت می‌توانید از تمام ویژگی‌های وردپرس بدون محدودیت استفاده کنید. سایت WordPress.org  را با کلمه ی وردپرس دانلود به خاطر داشته باشید.

چرا از وردپرس استفاده کنیم ؟

زیرا شما با استفاده از این سیستم می‌توانید بدون کد نویسی و هیچ تخصص خاصی سایت خود را راه‌اندازی کنید. و همچنین این امکان را دارید که کار با این سیستم را در زمان بسیار کوتاهی یاد بگیرید. استفاده از این سیستم بسیار راحت و آسان می‌باشد و دیگر نیازی به استخدام یک فرد برای پشتیبانی سایت خود  ندارید و به‌تنهایی می‌توانید سایتتان را مدیریت کنید (در صورت نیاز مقالات ما در رابطه مدیریت سایت با وردپرس را مطالعه نمایید).

شما با استفاده از سیستم‌­های مدیریت محتوا  قادر خواهید بود سایت‌های پویا طراحی کنید. اما چرا وردپرس و چرا با وردپرس سایت بسازیم؟  زیرا وردپرس بهترین و محبوترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است و همینطور از همه مهم‌­تر رایگان بودن وردپرس است. سایت‌های معروفی مثل فیسبوک و CNN از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

طبق آمار رسمی  سایت وردپرس، ۳۳% از وب‌سایت‌های جهان  از وردپرس استفاده می‌کنند. در ایران بیش از ۶۵% از وب سایت‌ها با استفاده از وردپرس مدیریت می شوند.

بدون شک امروزه وردپرس، بهترین سیستم مدیریت محتوا در تمامی زمینه‌ها می‌باشد. شما با استفاده از  وردپرس فارسی قادر خواهید بود  سایت دلخواه خود را طراحی و راه‌اندازی کنید. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا سایت ویژه و خاص  خودتان را بسازید.

جهت دانلود  و نصب وردپرس فارسی کلیک کنید.

جدیدترین مقالات

اخبار سایت خود را در وب مهراز منتشر کنید

با وب مهراز همکاری کنید و کاربران را با خدمات سایت تان آشنا نمایید.